Uniunea Africană cere ridicarea restricțiilor de călătorie impuse din cauza Omicron

Omicron a provocat panică în toată lumea și a impus țărilor să adopte restricții de călătorie. Cu toate acestea, Uniunea Africană a cerut marți ridicarea de urgență a restricțiilor de călătorie impuse de UE și SUA și alte state asupra celor veniți din unele țări africane, informează Reuters.

Măsurile „descurajează împărtășirea pe viitor a informațiilor, reprezentând o potențială amenințare la adresa securității sanitare de pe continent și la nivel global”, a transmis Uniunea Africană într-un comunicat.

Luna trecută, statele Uniunii Europene, SUA și Marea Britanie, chiar și Israel, au impus restricții de călătorie privind șapte țări sud-africane după ce au raportat câteva cazuri de infectare cu varianta Omicron, considerată foarte infecțioasă.

Decizia mai multor ţări din lume de a interzice intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Africa de Sud după descoperirea noii variante Omicron este „nejustificată”, a declarat, pe 26 noiembrie, ministrul Sănătăţii din Africa de Sud, Joe Phaahla.

Astfel de măsuri, care afectează în special sectorul turistic, ar putea determina statele să nu semnaleze descoperirea de viitoare variante, pentru a nu fi sancţionate, mai spunea acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...