Uniunea Europeană interzice siropurile contra tusei ce conțin folcodină

Siropurile folosite contra tusei care conțin folcodină vor fi interzise în Uniunea Europeană, deoarece ele ar provoca o reacție alergică foarte periculoasă în caz de anestezie generală, a anunțat, vineri, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), transmite AFP.

Aceste siropuri, destinate în tratamentul tusei seci, atât la copil cât și la adult, pot fi periculoase chiar dacă au fost folosite cu mult timp înainte de anestezie.

Folosirea folcodinei cu 12 luni înainte poate provoca, în cazul anesteziei generale, o reacție anafilactică, o ”reacție alergică bruscă, severă, care poate cauza moarte”, a precizat EMA, într-un comunicat.

Și în aprilie 2020, în vârful pandemiei, s-a recomandat să nu se folosească acest tip de sirop, deși tusea este unul din principalele simpome ale Covid-19.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...