Uniunea Europeană vrea să pregătească 30.000 de soldați ucraineni

Uniunea Europeană vrea să pregăteasc 30.000 de soldați ucraineni, dublu față de obiectivul inițial, cu scopul de a ajuta Kievul să facă față invaziei ruse, a anunțat, miercuri, un responsabil european.

Cei 27 au pus la punct anul trecut, în luna noiembrie, un program vizând pregătirea inițial a 15.000 de ucraineni în diferite state membre UE, transmite BFMTV.

”Această cifră va fi probabil atinsă înainte de finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an și va exista un nou obiectiv de pregătire a încă 15.000 de soldați ucraineni în diferite țări europene, a indicat acest responsabil sub rezerva anonimatului.

Antrenamentele se desfășoară în mai multe țări europene, cu un centru principal al misiunii situat în Polonia, țară învecinată cu Ucraina.

Acest nou obiectiv, care va fi formal anunțat în cadrul summit-lui UE-Ucraina, programat să aibă loc vineri, la Kiev, vine în momentul în care americanii și europenii își intensifică susținerea militară a Ucrainei.

După săptămâni de ezitare, SUA și Germania au anunțat că vor livra tancuri grele Ucrainei, fiind o nouă etapă în susținerea militară a Kievului în perspectiva unei posibile contra ofensive a invaziei ruse.

Berlinul va furniza Kievului 14 tancuri Leopard 2 de tip 2A6 din stocurile armatei, Bundeswehr, și a decis să-i autorizeze pe aliații occidentali care dispun de aceste blindate de fabricație germană să facă același lucru. La rândul său, Washingtonul a anunțat expedierea a 31 de tancuri Abrams.

Potrivit ministrului ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, Ucraina așteaptă ”între 120 și 140 de tancuri occidentale pentru a respinge armata rusă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...