Uniunea Europeană vrea să pregătească 30.000 de soldați ucraineni

Uniunea Europeană vrea să pregăteasc 30.000 de soldați ucraineni, dublu față de obiectivul inițial, cu scopul de a ajuta Kievul să facă față invaziei ruse, a anunțat, miercuri, un responsabil european.

Cei 27 au pus la punct anul trecut, în luna noiembrie, un program vizând pregătirea inițial a 15.000 de ucraineni în diferite state membre UE, transmite BFMTV.

”Această cifră va fi probabil atinsă înainte de finalul celui de-al doilea trimestru al acestui an și va exista un nou obiectiv de pregătire a încă 15.000 de soldați ucraineni în diferite țări europene, a indicat acest responsabil sub rezerva anonimatului.

Antrenamentele se desfășoară în mai multe țări europene, cu un centru principal al misiunii situat în Polonia, țară învecinată cu Ucraina.

Acest nou obiectiv, care va fi formal anunțat în cadrul summit-lui UE-Ucraina, programat să aibă loc vineri, la Kiev, vine în momentul în care americanii și europenii își intensifică susținerea militară a Ucrainei.

După săptămâni de ezitare, SUA și Germania au anunțat că vor livra tancuri grele Ucrainei, fiind o nouă etapă în susținerea militară a Kievului în perspectiva unei posibile contra ofensive a invaziei ruse.

Berlinul va furniza Kievului 14 tancuri Leopard 2 de tip 2A6 din stocurile armatei, Bundeswehr, și a decis să-i autorizeze pe aliații occidentali care dispun de aceste blindate de fabricație germană să facă același lucru. La rândul său, Washingtonul a anunțat expedierea a 31 de tancuri Abrams.

Potrivit ministrului ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, Ucraina așteaptă ”între 120 și 140 de tancuri occidentale pentru a respinge armata rusă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...