Unui pacient american i s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu se vaccinează antiCovid

Un spital din Boston a respins cererea de transplant de inimă pentru un pacient de 31 de ani care refuză vaccinarea antiCovid pe motiv că aceasta contravine principiilor sale fundamentale, transmite BBC.

DJ Ferguson are nevoie disperată de o nouă inimă, însă Brigham and Women’s Hospital l-a tăiat de pe listă în marea parte din cauza refuzului de a se vaccina. Tatăl pacientului a spus că vaccinarea contravine ”principiilor fundamentale„ ale fiului său.

Spitalul spune că nu face altceva decât să respecte propria politică. ”Având în vedere criza de organe disponibile (pentru transplant –n.red), facem tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că pacientul care beneficiază de transplant are cele mai mari șanse să supraviețuiască”, a transmis spitalul într-o declarație de presă pentru BBC.

Un purtător de cuvânt a mai precizat că politica spitalului prevede printre criteriile esențiale pentru aprobarea procedurii vaccinarea antiCovid și un stil de viață al candidaților care să maximizeze succesul operației și să optimizeze rata de supraviețuire a pacienților după efectuarea intervenției, având în vedere și faptul că sistemul lor imunitar este grav afectat de condiția lor medicală.

Spitalul a mai precizat că cei mai mulți dintre cei 100.000 de pacienți aflați pe lista de așteptare pentru un transplant nu vor ajunge pe masa de operații în următorii 5 ani din cauza crizei de organe.

Ferguson este internat din noiembrie anul trecut, de la Ziua Recunoștinței, și suferă de o boală de inimă ereditară care face ca plămânii să se umple cu sânge și lichide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...