Unui tânăr ieşean i s-a interzis să mai participe la concerte timp de doi ani. Care este motivul

Publicat: 24 feb. 2022, 08:30, de Puterea.ro, în Orașul meu , ? cititori
Unui tânăr ieşean i s-a interzis să mai participe la concerte timp de doi ani. Care este motivul

Un tânăr ieşean a obţinut din partea Tribunalului o condamnare cu amânarea aplicării, după ce a fost prins cu droguri în timpul unui concert. De asemenea, nu va mai avea dreptul să participe la spectacole, concerte şi festivaluri timp de doi ani.

În urmă cu câţiva ani, aflat la festivalul Afterhills, ieşeanul şi-a abandonat, la apariţia Poliţiei, rucsacul plin cu droguri. În noaptea de 24 spre 25 august 2019, în timpul festivalului de muzică Afterhills, agenţii de pază au solicitat sprijinul jandarmilor pentru efectuarea controlului de securitate asupra lui Victor Luca. La apariţia jandarmilor, tânărul a abandonat rucsacul pe care îl avea asupra lui şi a fugit. Tânărul a fost identificat şi convocat la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate.   

Rucsacul a fost golit în prezenţa sa, în interiorul său găsindu-se un flacon de cărbune medicinal conţinând mai multe pliculeţe cu o pulbere galben-maronie, patru comprimate în formă de craniu de acceaşi culoare şi mai multe fragmente ale unor comprimate similare.   

Analizele ulterioare au stabilit că substanţa din flacon era metilendioximetanfetamină, substanţă inclusă în categoria drogurilor de mare risc. Cele 3,8 grame de MDMA descoperite au reprezentat baza rechizitoriului prin care tânărul a fost trimis în judecată de DIICOT pentru deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.  

Magistraţii Tribunalului au apreciat faptul că tânărul şi-a recunoscut fapta atât în faza de urmărire penală, cât şi în faţa instanţei, dar şi că acesta se afla la prima încălcare a legii.  În plus, încă înainte ca dosarul să fie înaintat de procurori instanţei, ieşeanul absolvise un program de asistenţă menit combaterii consumului de droguri şi îşi manifestase intenţia de a renunţa la consumul unor astfel de substanţe pentru a se distra.  

Prin urmare, el a fost condamnat la 1 an de închisoare, dar cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani. Pronunţată luni, 21 februarie, sentinţa poate fi atacată cu apel în următoarele 10 zile.