Unul dintre cazurile de suspiciune de infectare cu Omicron: Un pacient din Vaslui, care nu a călătorit

Prima suspiciune de infectare cu tulpina Omicron la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi este în cazul unui pacient în vârstă de 49 de ani din judeţul Vaslui, fără istoric de călătorie şi care nu a avut contact cu persoane care să fi fost în afara ţării în ultima perioadă, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, dr Ionuţ Nistor, a declarat că bărbatul se află în evidenţele unităţii medicale din cauza unei afecţiuni urologice. Potrivit sursei citate, acesta nu are istoric de călătorie şi nici nu a intrat în contact cu persoane care să fi fost plecate din ţară în ultimele două săptămâni.
Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 şi vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv şi cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee şi febră. Starea bărbatului este bună momentan, primind tratament specific„, a declarat conf.dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, miercuri seara, că două persoane sunt suspectate, cu posibilitate ridicată de confirmare, că au fost infectate cu varianta Omicron a COVID-19. Unul dintre pacienţii suspectaţi de infectarea cu varianta Omicron este internat la Spitalul ‘Dr. C.I. Parhon’, proba celui de-al doilea ajungând prin intermediul DSP Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Accident groaznic în Bucureşti în ziua de Crăciun. O bloggeriță de...

Accident groaznic în Bucureşti în ziua de Crăciun, produs de un tânăr drogat. Din păcate, a fost și o victimă: o fată de 19...