Unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin recunoaște public că invazia rusă din Ucraina nu merge conform planului

Șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov, unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin, recunoaște că „operațiunea militară specială” din Ucraina nu merge conform planului.

Oficialul de la Moscova mai recunoaște că operațiunea militară a Rusiei din Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-ar fi dorit Kremlinul. Declarația lui Viktor Zolotov  este cea mai puternică recunoaștere publică de până acum de la Moscova, scrie Reuters.

Șeful Gărzii Naționale Viktor Zolotov a vorbit duminică la o slujbă oficiată de patriarhul ortodox Kirill. Acesta a spus că progresul mai lent al operațiunii este din cauză că „forțele ucrainene de extremă-dreapta se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Comentariile sale au apărut în contradicție cu evaluarea de vineri a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care i-a spus lui Putin că „totul merge conform planului”.

„Aș dori să spun că da, nu totul merge atât de repede pe cât ne-am dori. Dar ne îndreptăm pas cu pas spre obiectivul nostru și victoria va fi pentru noi, iar această icoană va proteja armata rusă și va accelera victoria noastră”, a spus Zolotov, cândva responsabil de securitatea personală a lui Putin.

Statele Unite și aliații săi europeni au considerat invazia lui Putin în Ucraina prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și unitatea occidentală de a pedepsi Rusia.

Zolotov este un influent oficial de la Moscova, care a fost cândva șeful securității personale a lui Putin. Acum conduce Garda Națională, un fel de forță militară internă. Este subordonată direct lui Putin și are forțe desfășurate în Ucraina.

1 COMENTARIU

  1. De ce majoritatea oamenilor cred că Putin își va lansa armele nucleare și va pune capăt omenirii?
    Înțeleg că este „instabil” pe moment, dar sigur nu este un psihopat total?
    Care sunt unele greșeli pe care Vladimir Putin a făcut până acum la invadarea Ucrainei?
    Cu alte cuvinte, Putin a reușit să facă din Rusia un paria internațional în mai puțin de o săptămână, ceea ce a lăsat-o mai izolată și mai singură decât oricând în timpul războiului rece. Rusia nu a pierdut niciodată atât de mulți soldați într-un conflict după cel de-al Doilea Război Mondial.
    Pe scurt, greșeala colosală a lui Putin a dus la o deteriorare a reputației și economiei Rusiei, care va rămâne în istorie ca una dintre cele mai mari greșeli pe care le-a făcut vreodată un lider rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...