Uraganul Ida a ucis 45 de oameni în SUA. Primarul din New-York îi acuză pe meteorologi

Furtuna tropicală Ida a produs un adevărat dezastru în nord-estul Statelor Unite. Bilanțul deceselor provocate de inundații a ajuns la 45 în New York și în regiune. În metropola americană, poliția a declarat că au fost 14 victime. Multe au murit înecate în locuințe amenajate în subsoluri în care a năvălit apa.

În statul vecin, New Jersey, guvernatorul a anunțat că bilanțul a ajuns la 23 de morți. Președintele SUA, Joe Biden, spune că este nevoie de „investiții istorice” pentru a face față crizei climatice.

SUA se confruntă cu distrugerile legate de climă în toată țara și găsirea de soluții este „o chestiune de viață și de moarte”, a spus Joe Biden. El a declarat că inundațiile fără precedent, împreună cu distrugerile provocate de uraganul Ida în Louisiana și Mississippi, precum și incendiile de neoprit din California sunt o dovadă a acestor schimbări extreme ale climei.

Distrugeri sunt peste tot. Ne confruntăm cu una dintre marile provocări ale timpului nostru, dar sunt încrezător că îi vom face față”, a spus el.

Primarul din New York îi acuză pe meteorologi

Meteorologii nu au reușit să estimeze amploarea dezastrului. Cantitatea de apă adunată în New York în doar cinci ore echivalează cu 50.000 de piscine olimpice. 

Primarul din New York, Bill de Blasio, a criticat experții meteo, spunând că prognozele lor sunt „făcute în batjocură, în câteva minute”.

El a spus că a fost avertizat să se aștepte între 7 și 15 cm de ploaie pe parcursul zilei. Cu toate acestea, un record de 3,15 centimetri a căzut în Central Park în doar o oră.

Trebuie să începem să comunicăm oamenilor că lucrurile vor fi mult mai rele în toate situațiile”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole