Urgie în județul Prahova: mașini luate de viitură

Publicat: 05 mai 2024, 22:14, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Urgie în județul Prahova: mașini luate de viitură

O viitură devastatoare a lovit duminică seara localitatea Vâlcănești din județul Prahova, declanșată de o ploaie torențială care a făcut ca apele pârâului Sărata să iasă din matcă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, viitura a luat cu ea trei autoturisme, purtându-le pe distanța de aproximativ un kilometru. Două dintre acestea erau abandonate, în timp ce a treia mașină se afla în stare funcțională.

La momentul transmiterii acestei știri, nivelul apelor pârâului rămâne ridicat, iar zona este supravegheată îndeaproape. Cu toate acestea, nu au fost raportate victime în urma producerii viiturii.

Localitatea Vâlcănești a fost plasată sub avertizare cod portocaliu de fenomene meteo periculoase duminică seara, autoritățile emițând mesaje de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din această localitate, precum și pentru cei din Urlați, Boldești-Scăeni, Valea Călugărească, Bucov, Vărbilău, Gura Vitioarei, Albești-Paleologu, Lipănești, Măgurele, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Bălțești și Plopu.