Ursula von der Leyen avertizează că următoarele luni nu vor fi uşoare pentru europeni

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri, la Strasbourg, că va urma o perioadă dificilă pentru companiile şi gospodăriile din Europa, ea evocând consecinţele economice ale războiului din Ucraina.

”Momentele care ne aşteaptă nu vor fi uşoare. Fie că vorbim de familii care fac eforturi pentru nevoile zilnice, fie că ne referim la companii care se confruntă cu alegeri dificile legate de viitorul lor”, a spus şefa executivului UE în discursul său anual privind starea Uniunii Europene, susţinut în plenul Parlamentului European la Strasbourg.

”Să fim foarte clari. Miza este mare, nu numai pentru Ucraina, dar şi pentru întreaga Europă şi pentru lume în general”, a adăugat ea.

”Acesta nu este doar un război declanşat de Rusia contra Ucrainei. Este şi un război împotriva valorilor noastre, este un război împotriva viitorului nostru”, a adăugat preşedinta CE.

Inflaţia în zona euro a ajuns la 9,1% în luna august, în mare parte fiind alimentată de creşterea preţurilor energiei cu 38,3% faţă de perioada similară a anului trecut, ceea ce a amplificat temerile privind o recesiune economică gravă.

Discursul privind starea UE rostit miercuri de Ursula von der Leyen în plenul PE reunit la Strasbourg este primul de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...