USDA anunță investiții de 250 milioane dolari în industria de îngrășăminte pentru a reduce dependența de importuri

Statele Unite ale Americii, care se numără printre cei mai mari importatori de materii prime pentru producția de îngrășăminte din lume, iau în calcul investiții de 250 milioane dolari pentru a susține industria locală, în contextul creșterii prețurilor, dar și a problemelor logistice, anunță Ministerul American al Agriculturii (USDA).

Problemele de aprovizionare din cauza pandemiei, dar și din cauza războiului din Ucraina au arătat «cât de important este să investești în această legătură crucială a lanțului de aprovizionare agricolă», a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Tom Vilsack.

USDA se așteaptă ca acest program de subvenții să creeze locuri de muncă, dar și să  reducă costurile de apovizionare.

«Investițiile ridicate în industria națională de îngrășăminte ne vor ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice, reducând emisiile de gaze cu efect de seră asociate cu transportul, favorizând metodele de producție mai durabile și o aplicare mai precisă», susțin reprezentanții  USDA.

În prezent, SUA reprezintă al «doilea sau al treilea importator la nivel mondial pentru fiecare dintre principalele trei substanțe necesare pentru producția de îngrășăminte», a precizat USDA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ce chirii vor plăti studenții în marile centre universitare?

Chiriile pentru apartamente și garsoniere din zece mari orașe au crescut cu 17% în ultimul an. Studenții sunt în căutare de garsoniere, iar bugetul...

Atentie, DNA! Gaura de 3 miliarde de Euro! Cei 10 milioane...

Fondul de Garantare a Asiguraților este locul unde s-a întâlnit hoțul cu prostul. FGA-ul este un pui al ASF-ului unde pilele unor politicieni sau ale...