Protest la Ministerul Sănătății, după ce 6 spitale au fost scoase din lista investițiilor PNRR

Parlamentari și membri USR au mers azi la Ministerul Sănătății, pentru a protesta și a cere demisia ministrului Alexandru Rafila, fiindcă a renunțat la 6 proiecte de spital care trebuiau să primească finanțare prin PNNR.

Parlamentarii USR au inițiat azi un protest în fața sediului Ministerului Sănătății și au depus o cerere către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să vină în Parlament și să explice renunțarea la 740 de milioane de euro din PNRR. Banii erau destinați pentru ridicarea a 6 noi spitale și dotarea lor corespunzătoare. Printre parlamentarii USR care au participat la protest s-au numărat Tudor Pop, Ștefan Pălărie, Silvia Dinică, Diana Buzoianu, Denisa Neagu și Marius Miftode.

Stelian Ion, deputat USR de Constanța, reproșează ministrului Alexandru Rafila că a renunțat cu ușurință la un spital de pediatrie care ar fi trebuit să se construiască în Constanța, proiectul având o valoare de 142 de milioane de euro. ”Ne-am străduit, în 2021, să alcătuim un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care să includă construirea mai multor spitale. Iată că a venit PSD şi aruncă totul în aer. Face praf tot acest program, renunţă la peste 700 de milioane de euro, bani nerambursabili, pe care îi primeam gratuit. De ce? Pentru că domnul Rafila e ocupat cu excursiile în Cuba; cu poveştile pe care le îndrugă toată ziua, pe la televiziuni, în loc să îşi facă treaba la minister; cu imaginea proprie. Nu a făcut absolut nimic în perioada cât a fost ministru. Numai beţe în roate a băgat peste tot şi lucrul acesta e îngrozitor”, a spus Stelian Ion, într-un live pe Facebook.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole