USR: Guvernul pregătește o nouă taxă, pe filme online

Guvernul ar pregăti o nouă taxă, referitoare la filmele distribuite pe internet. Ar fi vorba de două proiecte de lege care prevede o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme și seriale plus o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

«Nu vom introduce taxe noi», ne zicea același politician care ne zicea și «PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român» sau «Votează PNL ca să scapi de PSD». O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună”, susține Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Conform acestuia, în peste 10 țări din restul Europei nu există această taxă. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, ea este de 1% sau 1.5%.

Claudiu Năsui evidențiază faptul că banii pentru această taxă vor fi virați către „celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro”.

1 COMENTARIU

  1. Acești comuniști lipsit de a lor respect sunt ori Prosti ori mari Idioți. Cum poți să lovești in al tău tânăr de nenumărate ori? Când tu ca politician fără scrupule nu ai fost în stare să ridici alocația de copii la nivelul Uniunii Europene. Cum poţi să ii pui o taxa de a viziona un film sau a asculta o muzica ? Prost trebuie să mai fie acel tânăr care mai stă in aceasta mizerabilă şi prăpădită ţară numită România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...