USR: Guvernul pregătește o nouă taxă, pe filme online

Publicat: 10 nov. 2021, 11:57, de Cezar Amariei, în ECONOMIE , ? cititori
USR: Guvernul pregătește o nouă taxă, pe filme online

Guvernul ar pregăti o nouă taxă, referitoare la filmele distribuite pe internet. Ar fi vorba de două proiecte de lege care prevede o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme și seriale plus o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

«Nu vom introduce taxe noi», ne zicea același politician care ne zicea și «PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român» sau «Votează PNL ca să scapi de PSD». O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună”, susține Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Conform acestuia, în peste 10 țări din restul Europei nu există această taxă. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, ea este de 1% sau 1.5%.

Claudiu Năsui evidențiază faptul că banii pentru această taxă vor fi virați către „celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro”.