USR-PLUS, atac la Nicușor Dan: „Să stopeze mascarada concursurilor din Primărie”

Reprezentanții USR-PLUS București lansează un atac la adresa fostului membru fondator, în present edil al Capitalei, căruia îi reproșează modul cum sunt organizate concursurile, „cu dedicație”.

USR PLUS București îi solicită ferm primarului Nicușor Dan să stopeze mascarada concursurilor din Primăria Capitalei. Primarul Nicușor Dan a scos la concurs mai multe posturi de conducere din Primăria Capitalei și instituții din subordine, respectiv ASSMB, dar criteriile de participare sunt scrise cu dedicație”, susțin reprezentanții USR-PLUS.

Sunt vizate concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcției Management și Structuri Unități Sanitare și cel pentru ocuparea postului de Director general al Administrației Străzilor București.

Conform grupării politice, viceprimarul USR PLUS, Horia Tomescu, i-a atras atenția primarului general încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menționate și a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiții specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat.

USR PLUS nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicație pentru anumite persoane din PNL și PMP. Primarul General a primit din partea USR PLUS sprijinul pentru ca aceste practici ilegale și imorale să nu mai aibă loc în administrația bucureșteană”, susține USR-PLUS.

Reproșurile vizează faptul că criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive și urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidați pentru înscriere la concurs.

De exemplu, pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate și 6 luni vechime în funcție de conducere într-o instituție publică;

USR PLUS solicită public primarului general Nicușor Dan să suspende aceste concursuri.

În caz contrar, amenință că nu va ezita să întreprindă orice demers juridic necesar pentru „remedierea acestei ilegalități și reluarea concursurilor într-un mod correct”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole