USR-PLUS neagă negocieri cu PSD, PSD vede o alianță cu PNL. Care ar fi condițiile

Reprezentanții Alianței USR-PLUS cataloghează drept „o minciună sfruntată” faptul că ar negocia cu social – democrații instalarea unui nou premier. La rândul lor, liderii opoziției spun că refacerea unei alianțe cu liberalii, după modelul vechiului USL, este exclusă în prezent dar ar putea fi luată în discuție în cazul unor alegeri anticipate.

„Toată această criză teribilă din România e una foarte simplă. Avem o coaliţie, unul dintre partidele din coaliţie nu mai susţine premierul. Aici suntem, şi a propus o moţiune de cenzură. Hai să votăm şi dacă premierul are sprijinul şi am înţeles că PSD susţine pe Florin Cîţu şi PNL, foarte bine”, a declarat Dan Barna, la Digi24, joi seara.

Liderul USR PLUS a catalogat drept o „minciună sfruntată” ideea ca USR să negocieze cu PSD. 

O minciună sfruntată. Ideea că noi, USR, am negocia cu PSD, premierul, e una ridicolă. Noi am spus foarte clar, această coaliţie, PNL, USR PLUS, UDMR poate să continue cu un premier în stare să conducă o coaliţie. Acuzaţia, afirmaţia, cum să spun, insinuarea de ieri a domnului este nu de rea credinţă, este o minciună evidentă. Cum aş putea să negociez eu cu Marcel Ciolacu care susţine prin vot, în Parlament, pe Florin Cîţu. Aici toată lumea vede realitatea. Una e să visăm, poate şi eu mă visez noaptea în somn, Superman, dar după aia vine dimineaţa, mă trezesc şi începe viaţa de zi cu zi. Exclus. Nu există această negociere şi nici nu a existat”, a declarat Dan Barna.

PSD ar vrea din nou cu PNL

Și președintele Marcel Ciolacu exclude în prezent o colaborare cu liberalii, dar lasă o portiță deschisă.

 „A mai existat în România un USL. Este exclus în acest moment pentru că s-au pierdut timpii adecvaţi să faci acest lucru, dintr-o încăpăţânare a preşedintelui României de a avea guvernul său. Şi vedem normalitatea promisă de preşedintele României şi în ceea ce priveşte funcţionarea Parlamentului şi a Guvernului şi a românilor, traiul românilor. Asta este normalitatea promisă de Klaus Iohannis”, a declarat Marcel Ciolacu, la B1TV, joi seară.

Marcel Ciolacu este, însă, de părere că o astfel de alianţă, între PNL şi PSD ar putea exista numai după alegeri, conform voinţei românilor.

În urma unor alegeri este posibilă o astfel de discuţie, fiindcă e un restart şi românii întotdeuna au dreptate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole