USRiștii îi acuză pe liberali de furt: „PNDL 3 e un program de FURT din bani publici. Zece firme au luat toate contractele”

Publicat: 20 oct. 2021, 11:50, de Narcis Popescu, în ESENȚIAL , ? cititori
USRiștii îi acuză pe liberali de furt: „PNDL 3 e un program de FURT din bani publici. Zece firme au luat toate contractele”

Senatorul USR Radu Mihail i-a atacat dur în Parlament pe liberali, criticând PNDL 3, program care a rupt coaliția de guvernare. Senatorul USR i-a acuzat pe liberali de furt.

PNDL e un program de 350 de miliarde prin care sunt furați bani publici. Contractele sunt luate de 10 firme, din care una din ele are o mie de contracte cu statul. Pe 1 septembrie, Florin Cîțu l-a amenințat pe ministru Justiției că dacă nu avizează programul de furat bani publici va fi dat afară. Stelian Ion nu a cedat. De când cinstea și corectitudinea au devenit periculoase? Puteți vota acest guvern, nu o să se întâmple nimic rău. Încercați și cu cinstea, cu echipa propusă de USR. România avea nevoie de un program de guvernare, dar la Cotroceni, nici PSD, nici PNL nu au venit cu o propunere de premier. Când țara avea cea mai mare nevoie, USR a decis să nu fugă de responsabilitatea.  Suntem singurii care au venit cu o soluție. Am spus că singura soluție e continuarea guvernării cu o coaliție USR- UDMR și PNL”, a spus Radu Mihail.

Cum arată Ordonanța de Urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, descris de către USR PLUS ca hoția PNDL 3 sau programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro, conține credite de angajament pentru perioada 2021-2028 în valoare de 50 de miliarde de lei.

În cadrul Programului se pot realiza obiective de investiții necesare pentru echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, în conformitate cu reglementările cuprinse în Planul de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a IV-a – Rețeaua de localități, aprobat prin Legea nr. 351/2001, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în ordonanță.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.