Utilizatorii fug de pe WhatsApp din cauza noilor politici de confidențialitate. Signal nu mai funcționează, după ce milioane de oameni au descărcat-o

Aplicația de mesagerie Signal a anunțat că are probleme tehnice din cauza milioanelor de utilizatori noi care descarcă și folosesc aplicația. De teama noilor politici de confidențialitate ale WhatsApp, oamenii caută alternative.

Unii utilizatori ai Signal au raportat că timp de câteva ore mesajele nu se trimiteau atât pe aplicația de mobil cât și pe cea de desktop. Compania a înregistrat o creștere uriașă a interesului pentru aplicație, de când rivalul WhatsApp a dezvăluit, săptămâna trecută, noile politici de confidențialitate.

Pe Twitter, Signal a afirmat că a adăugat servere “într-un ritm record” și că lucra la restaurarea serviciului.

“Milioane și milioane de noi utilizatori trimit mesajul potrivit căruia confidențialitatea contează”, a scris compania într-un mesaj, conform BBC, citat de Digi24.

Atât Signal cât și Telegram, altă aplicație gratuită de mesagerie criptată, au beneficiat de pe urma nemulțumirii provocate de actualizarea termenilor și condițiilor WhatsApp.

WhatsApp le-a spus celor două miliarde de utilizatori că trebuie să permită aplicației să partajeze datele cu compania mamă Facebook dacă doresc să continue să folosească aplicația.

Aceasta nu se aplică utilizatorilor din Regatul Unit și Europa – însă notificarea a fost trimisă tuturor.

WhatsApp a prelungit data la 15 mai, spunând că va folosi această perioadă pentru a clarifica dezinformările.

“Nu putem vedea mesajele private sau să ascultăm apelurile și nici Facebook nu poate”, a precizat WhatsApp într-o postare pe blogul său.

Potrivit datelor de la firma de analitică Sensor Tower, Signal a fost descărcat de 246.000 de ori în săptămână dinaintea anunțului WhatsApp de pe 4 ianuarie, iar numărul de descărcări a crescut la 8,8 milioane în săptămâna următoare.

Miercuri, Telegram a anunțat că a depășit cifra de 500 de milioane de utilizatori activi la nivel global. Descărcările au sărit de la 6,5 milioane în săptămâna care a început pe 28 decembrie, la 11 milioane în timpul săptămânii următoare.

În aceeași perioadă, descărcările globale ale WhatsApp au scăzut de la 11,3 milioane la 9,2 milioane.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...