Va ajuta România cu armament greu Ucraina?

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat miercuri de presă dacă, în cadrul vizitei sale la Kiev, s-a  discutat despre livrarea de arme. Premierul  a răspuns „analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și vom lua o decizie. Cea mai importantă perioadă pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost legată de demersurile umanitare și economice”. Ce părere are însă liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe această temă?

Marcel Ciolacu a declarat că, în cadrul vizitei la Kiev s-a discutat despre un eventual ajutor acordat Ucrainei constând în arme grele. Ciolacu a adăugat că, în opinia sa, România e pregătită pentru o astfel de situație, potrivit B1 TV.

A fost această discuție, cum e normal s-o avem. În primul rând să existe și un cadrul legislativ și să vedem și evoluția din Ucraina a frontului. Sunt ferm convins că România e pregătită dacă vom intra într-o astfel de etapă și vom lua o astfel de decizie. România e pregătită”, a declarat Ciolacu. „De asta s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct mai multe aspecte. Dacă va fi nevoie, România va lua această decizie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Nu sunt un specialist în armanent greu”

Întrebat de presă ce fel de armament greu ar putea trimite România Ucrainei, liderul PSD a răspuns: „Nu sunt un specialist în armanent greu, dar România trebuie să fie pregătită legal și cu o decizie politică. Părerea mea e că România e pregătită”.

Trebuie să ne asumăm mai ales făcând o paralelă cu ce și-a asumat Ucraina. Dacă dorim ca țările civilizate să dea un răspuns pe așteptările poporului ucrainean și pe așteptările națiunilor civilizate la această agresiune total incorectă a Rusie și să decurajăm atacurile asupra altor state nemembre NATO, trebuie să fim hotărâți”, a mai declarat Ciolacu.

 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....