Va exista o nouă „naștere a libertății”?

Cotidianul britanic The Telegraph comentează că Putin „a vrut să creeze o nouă ordine mondială, dar fără să vrea e posibil să fi construit opusul ei”!

Astfel războiul transformându-se în ceva indezirabil.

Furia reacției internaționale și pura amploare a sancțiunilor au fost enorme și uluitoare. De unde întrebarea dacă nu cumva s-a stabilit acum un precedent care determină o transformare în relațiile internaționale”, notează The Telegraph.

Publicația se întreabă și întreabă totodată, dacă „se formează cumva acum un nou consens internațional care consideră moral respingătoare și prea costisitoare utilizarea forței la scară amplă? Va exista «o nouă naștere a libertății»?”.

Ca un fel de răspuns la întrebarea The Telegraph, cotidianul italian Corriere Della Sera consideră că „relațiile” sunt destul de complicate: „Dinamica confruntării este un joc de puzzle extrem de complicat. În faţa gravităţii unui atac rus cu arme chimice există doar două răspunsuri adecvate: o intervenție militară în Ucraina sau o blocare totală a exporturilor rusești de petrol și gaze”.

Vom vedea…

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole