Directorul FISC-ului spaniol, Javier Hurtado, a declarat că există mai multe indicii că Shakira a stat în Spania mai mult de 183 de zile, care este principala modalitate de a considera că o persoană este rezidentă pe teritoriul spaniol.

Fotografii făcute de paparazzi pentru a o localiza

Aceasta este cea mai clară fraudă fiscală pe care am văzut-o vreodată. Shakira a negat că a locuit în Spania, când există dovezi copleșitoare în sensul că s-a ascuns. Deci Cântăreața a plătit o sumă semnificativă către autoritățile fiscale și a plătit dobânzi pentru plățile întârziate. Ea a făcut aceste plăți, după ce a început inspecția. Acest lucru nu împiedică impunerea de sancțiuni și, prin urmare, o condamnare”, a declarat Hurtado.

De asemenea, inspectorii folosesc fotografiile făcute de paparazzi pentru a o localiza pe cântăreață în Spania. O altă dovadă importantă care indică faptul că reședința Shakirei nu a fost Bahamas este mărturia unui fost angajat al cântăreței. Acesta a susținut că a locuit în apartamentul din Barcelona între 2010 și 2012. Mai mult, o altă piesă importantă în acuzarea columbiencei este hair-stylist-ul ei.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla.