Vacanțele exotice, tot mai preferate de români

Vacanțele de Paște sunt tot mai preferate de români. Unii români și-au plănuit vacanța de Paște încă din toamnă. Consultanții în turism prevăd, însă, o creștere a cererilor pentru vacanțe de apx.30% comparativ cu anii trecuți! Iar, în topul destinațiilor se numără Asia.

Românii își reiau treptat obiceiurile de achiziție ale vacanțelor și observăm revenirea la un comportament de planificare a călatoriilor pe termen mai lung, de 6, 12 luni sau chiar mai mult de un an. În cazul vacanțelor de Paște, clienții au început să solicite pachetele de călătorie încă din toamna lui 2022, odată cu deschiderea mai multor destinații din Asia, o parte din lume atât de apreciată de turiștii români.

Astfel, cifrele înregistrate până în acest moment sintetizează două tendințe pozitive în cazul turiștilor români: își doresc vacanțe mult mai complexe, care îmbină mai multe destinații, orașe și plaje, circuite bogate în atracții, circuite de grup cu însoțitor, vacanțe de tip Share a trip și au o disponibilitate mai mare de investiție în călătorii luxury, experiențiale.  Cumulând acești doi factori importanti ne așteptăm să încheiem anul 2023 cu o creștere a vânzărilor de aproximativ 30%,“declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager & Business Partner

În acest an, în topul preferințelor românilor de aș petrece sărbătorile Pascale se află : Thailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore, dar pe lângă aceste destinații, zona Caraibelor se bucură în continuare de succes: Mexic, Cuba, Jamaica. Românii nu renunță însă nici la Insulele din Oceanul Indian, rămânând în topul preferințelor: Maldive, Seychelles, Mauritius.

De remarcat este faptul că 2023 vine cu cereri și în destinații care au fost oarecum puse on hold în anii post 2019, cum ar fi: Australia și Noua Zeelanda, Argentina, dar și Antarctica. Un avantaj în cererea mare de vacanțe exotice, l-a reprezentat și în acest an vacanța de 2 săptămâni a copiilor.

Când vine vorba de prețuri acestea încep de la 1350 euro pentru un circuit Share a trip Madeira de 8 nopți, Ciudad de Mexico & peninsula Yucatan, 11 zile pot fi descoperite pentru 2990 euro de persoană. Circuitul de grup Brazilia & Argentina, 12 zile, care include zboruri, transferuri, cazare 4* cu mic dejun, tururi/diverse vizite, serviciile unui ghid local experimentat, ghizi locali și soferi, însoțitor de grup Eturia poate fi achiziționat de la 3990 euro/ persoană. 

Cuba poate fi o alta destinație pentru turiștii care își doresc o experiență de grup, cu un circuit de 12 zile, cu toate serviciile mai sus amintite incluse, pentru 2990 euro/ persoană. Iar daca relaxarea este principalul scop al acestei vacanțe, un sejur plaja Maldive este varianta ideală, iar prețul pleacă de la 2650 eur/persoană. Acesta include zbor, transferuri, cazare 10 nopți cu mic dejun, demipensiune sau all inclusive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...