Părinții și-au programat copiii la vaccin! Gheorghiță: Toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, în perioada 13-20 ianuarie, au fost făcute, în platforma de programare, 2.841 de programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Dozele de vaccin pentru această grupă de vârstă vor ajunge în ţară în 25 ianuarie.

„În perioada 13-20 ianuarie, au fost efectuate în platforma de programare 2.841 de programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. (…) În acest moment în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică, în toate judeţele, din care sunt şase cabinete de vaccinare pediatrică în Bucureşti, câte unul în fiecare sector, două cabinete de vaccinare pediatrice în judeţul Ilfov şi mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi de deciziile DSP judeţene”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, joi, într-o conferinţă de presă.

El a amintit că vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă va începe în 26 ianuarie.

„S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele de depozitare, ulterior către DSP judeţene, încât să fie disponibile pe 26 dimineaţa în cabinetele de vaccinare pediatrică”, a anunţat Gheorghiţă.

El a arătat că 42.000 de doze vor merge la Institutul Cantacuzino şi câte 12.000 de doze la cele şase centre regionale de la Braşov, Cluj, Constanţa, Timişoara, Iaşi şi Craiova.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole