Vaccinarea a 35.000 de angajați din categoriile esențiale e amânată cu 10 zile, de azi

Se amână imunizarea pentru 35.000 de oameni care lucrează în domenii esențiale din cauza deficitului de doze de ser anticovid. Conform reprogramării, unii oameni au fost informați că rapelul se va face la 30 de zile după prima doză.

Între timp, se schimbă modul de calcul pentru rata de incidență a infectărilor. Persoanele care muncesc în domenii esențiale și care au fost deja programate în intervalul 28 ianuarie -11 februarie vor fi  reprogramate, zece zile mai târziu, ca urmare a deficitului de doze de vaccin antiCovid.

Măsura intră în vigoare chiar de astăzi și vine ca urmare a faptului că țara noastră a înregistrat un deficit de 117.000 de doze generat de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie s-au primit cu circa 50% mai puține doze decât trebuiau alocate.

Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea celor cu boli cronice sau a celor cu vârste peste 65 de ani și a celor din centrele de medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabile, va fi următoarea: din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 9 februarie. Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, din data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

Se menține același ritm de vaccinare pentru restul persoanelor programate – 176.861 de persoane. Se asigură doza de rapel pentru cei deja vaccinați – 441.149 de persoane„, a afirmat, recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare antiCovid.Potrivit mediuclui, capacitatea de vaccinare a României, la fel ca și în cazul altor țări, este complet dependentă de numărul dozelor livrate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...