Vaccinarea anti-Covid, obligatorie de la vârsta de 12 ani?

Academiile de medicină şi de farmacie din Franța susţin că obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a populaţiei începând cu vârsta de 12 ani este singura opţiune realistă pentru a pune capăt pandemiei.

Cele două instituții au emis un comunicat de presă comun în care explică importanța vaccinării anti-coronavirus de la o vârstă așa de fragedă.

„În ceea ce priveşte totalul populaţiei cu vârsta de cel puţin 12 ani, obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 reprezintă singura opţiune realistă în ceea ce priveşte responsabilitatea personală şi angajamentul solidar de menţinere a sănătăţii proprii, a altora şi de a se ajunge la imunitate colectivă”, se arată în comunicat. 

Academia de medicină şi cea de farmacie din Franţa au subliniat că este necesară solidaritate în plan internaţional în ceea ce priveşte vaccinarea.

„Covid-19 întruneşte toate caracteristicile care justifică obligativitatea vaccinării”, au transmis cele două instituții.

„Obligativitatea se impune atunci când un vaccin efifcient şi bine tolerat poate stăpâni  o infecţie severă, potenţial mortală şi de necontrolat prin alte mijloace. Mai multe maladii au justificat o astfel de decizie în Franţa: variola (1902-1984), difteria (1938), tetanosul (1940), tuberculoza (1950-2007), poliomielita (1964). Mai recent, 11 vaccinuri pentru sugari au devenit obligatorii în 2017”, adaugă cele două academii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole