„Vaccinatori” nevaccinați într-un centru din județul Giurgiu

108 persoane fac parte din echipele ce deservesc cele șapte centre de vaccinare din județul Giurgiu, cea mai mare parte a acestora fiind vaccinate. Există, însă, o excepție: la centrul deschis în comuna Joița, patru membri ai echipei nu sunt vaccinați.

Răspunzând unei solicitări a presei locale, Instituția Prefectului Giurgiu precizează:

”În judeţul Giurgiu funcţionează șapte centre de vaccinare, din care trei în municipiu; celelalte patru sunt la Bolintin Vale, Hotarele, Joiţa și Călugăreni.

Fiecare centru de vaccinare dispune de o echipă de vaccinare formată din personal medical şi auxiliar care cuprinde între 11 şi 19 persoane. Cea mai mare parte a membrilor echipelor de vaccinare care acţionează pe raza judeţului Giurgiu sunt vaccinatți, cu o singură excepţie:  la Centrul de vaccinare din localitatea Joiţa, unde echipa vaccinatoare formată din personal medical şi auxiliar este formată din 11 persoane, dintre care şapte vaccinate”.

Giurgiu se numără printre județele cu cea mai mică rată de vaccinare, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate doar 767 de persoane vaccinate; statisticile oficiale arată că, din populația de circa 266.000, înregistrată oficial, numărul total al persoanelor vaccinate în judeţ a ajuns la 146.740, dintre care 51.185 au efectuat două doze, 7.504 au efectuat şi doza a treia, iar 18.902 au fost imunizate cu doza unică de Johnson&Johnson.

Vineri, numărul total al cazurilor de COVID-19 înregistrate în judeţul Giurgiu de la începutul pandemiei era 18.957, dintre care 63 au fost depistate în ultimele 24 de ore.

Incidenţa cazurilor în judeţul Giurgiu a ajuns la 4,6 la mia de locuitori, iar în municipiul reşedinţă este de 5,11, în timp ce numărul deceselor cauzate de coronavirus se apropie de 300 (298).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...