Vaccinul anti-coronavirus al AstraZeneca va fi testat încă o dată

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de producătorul AstraZeneca va fi testat încă o dată.

În urma unor studii s-a descoperit că vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca este eficient în proporție de 90%  dacă este administrat în două doze inegale.

Se pare că vaccinul anti-Covid este eficient în proporție de 90% dacă mai întâi pacientului îi este administrat o jumătate de doză de ser și apoi cu o doză întreagă.

„Acum că am aflat că eficiența vaccinului crește în funcție de felul în care este administrat, trebuie să validăm aceste descoperiri și vom face o nouă testare”, a spus Pascal Soriot, directorul executiv al companiei AstraZeneca, citat de Business Insider și Bloomberg.

Noua testare a vaccinului anti-coronavirus urmează să stabilească eficacitatea serului în funcție de cantitatea care se administrează pacienților.

Primele cercetări au arăutat că vaccinul companiei AstraZeneca este eficient în proporție de 90% dacă este administrat în două doze inegale, conform euronews.com.

„Am reverificat datele și am descoperit că au subestimat cantitatea din prima doză de vaccin cu jumătate”, a spus dr. Mene Pangalos, unul dintre directorii companiei farmaceutice, care se ocupă cu cercetarea și dezvoltarea vaccinului.

AstraZeneca a admis faptul că a fost o greșeală ca serul să fie administrat doar în jumătăți de doze.

Eficiența vaccinului AstraZeneca

Ultimele teste clinice arată că vaccinul AstraZeneca are o eficiență de 70%.

Eficiența serului scade la 62% dacă vaccinul este administrat în două doze.

De asemenea, s-a observat că eficiența vaccinului crește chiar și la 90% dacă inițial este administrată o jumătate de doză, după care după o lună este administrată o doză întreagă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole