Vaccinul anti-coronavirus, depozitat în cutii de piza. Reacția lui Valeriu Gheorghiță (FOTO)

Dozele de vaccin anti-coronavirus ar fi ajuns la Spitalul Slobozia în cutii de pizza. Astăzi a început oficial campania de vaccinare din județul Ialomița.

Primele doze de vaccin au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei.

Cei de la independentonline.ro au arătat prin fotografii faptul că la Spitalul Județean de Urgență Slobozia dozele de vaccin anti-coronavirus au ajuns în cutii de pizza.

Întrebat despre situația de la Spitalul Slobozia, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a spus: „Nu știam acest aspect, dar acest lucru nu are legătură cu siguranța în care sunt transportate. Este doar o modalitate prin care sunt separate acele doze. Important este să se respecte lanțul de frig. Este mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă”

Primii medici ai unității medicale care s-au vaccinat au fost dr Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dr Anca Telehuz, șeful Unității de Primiri Urgențe, și dr Mirela Nițu, medic în cadrul UPU Slobozia.

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia aproximativ 50% dintre cadrele medicale au acceptat să fie vaccinate împotriva COVID-19.

În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență au fost imunizate 45 de cadre medicale.

La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintru-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...