Vaccinul Pfizer, autorizat pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Experții de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite au aprobat recomandarea pentru aprobarea vaccinului anti-coronavirus Pfizer/BioNTech la copii cu vârste între 5 și 11 ani, potrivit BBC.

Urmează ca vaccinul să fie autorizat pentru a putea fi administrat, în câteva săptămâni. Anterior, în septembrie, compania americană anunța că, pe baza datelor, vaccinul este sigur și eficient la copii din segmentul de vârstă 5-11 ani.

După aprobare, în jur de 28 de milioane de copii americani vor deveni eligibili pentru a fi imunizați împotriva coronavirusului. Decizia urmează să fie aprobată direct de FDA și de Centrul pentru Prevenția Bolilor în data de 2 noiembrie, iar vaccinările ar putea să înceapă din ziua următoare.

Copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor fi vaccinați cu o treime de doză.

Până acum, în SUA, au murit 160 de copii cu vârste între 5 și 11 ani din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19. Alți 46 au murit din cauza unei boli inflamatorii rare cauzată de infecția cu coronavirus.

Deși este improbabil ca majoritatea copiilor să se îmbolnăvească grav dacă se infectează cu coronavirus, ei pot fi contagioși, chiar dacă nu au simptome. Astfel, vaccinul ar putea ajuta la minimizarea capacității de răspândire a virusului și ar putea apărea membrii în vârstă ai familiilor de la infectare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole