Val de aer polar în România. Urmează temperaturi scăzute pentru această perioadă

În următoarele zile,  vremea se va schimba radical în România, fiind așteptat un val de aer polar, din cauza căruia vom avea parte de temperaturi destul de scăzute pentru această perioadă.

Începând de joi, însă, temperaturile vor crește, iar cu cât ne apropiem de weekend, vremea va fi destul de frumoasă în mare parte din țară.

„Avem o schimbare de circulație atmosferică, care va împărți continentul european în două. Dacă în  sud-vest, mai ales în Spania, vor fi temperaturi foarte ridicate, care pot ajunge până la 40 de grade Celsius, în Europa Centrală și de Est, vor fi temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit, anume cu 5 sau 7 grade. Cauzele sunt legate de felul în care se comportă zona arctică, fiind mult mai caldă decât ar fi normal, anume cu peste 3 grade”, a declarat la Antena3 CNN climatologul ANM, Roxana Bojariu.

Ea a mai precizat că, în acest an, sezonul tornadelor s-a declanșat ceva mai devreme, în contextul încălzirii globale, nefiind exclus ca ele să apară inclusiv în țara noastră.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...