Valentine’s Day la români: La restaurant sau cu bicicleta la plimbare. 10% nu sărbătoresc deloc

Chiar dacă Valentine’s Day este considerată mai degrabă o sărbătoare occidentală de către mulți români, nu înseamnă, însă, că nu își fac planuri pentru această zi. Aproape 28% dintre participanții la un sondaj spun că obișnuiesc să se bucure de Ziua Îndrăgostiților printr-o ieșire la restaurant, alți 20% o petrec acasă cu persoana iubită sau, de ce nu, aleg să se plimbe, chiar și cu bicicleta.  

După doi ani în care oamenii au avut mai puține ocazii să se întâlnească și să creeze conexiuni autentice cu cei din jur, acum, nevoia de astfel de experiențe s-a intensificat.

Astfel, anul acesta, 88% dintre respondenții la un sondaj de Valentine’s Day realizat de Free Now spun că nu văd niciun motiv pentru care nu ar sărbători această zi romantică. Iae cele mai romantice orașe de la noi unde și-ar dori să petreacă această zi sunt Brașov (30%), Sibiu (17%), București (15%) și Cluj-Napoca (12%).

Pentru aproape 37% dintre români, unul dintre cele mai romantice moduri de a se plimba și explora un oraș de Valentine’s Day, împreună cu persoana cu care se întâlnesc, este să împartă o mașină prin opțiunile de ridesharing sau taxi. Pentru plimbările mai lungi, 46% ar alege mașina personală, iar 15% consideră romantice plimbările cu bicicleta, în ciuda vremii.

În același timp, aproape 28% dintre participanții la sondaj declară că obișnuiesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiților printr-o ieșire la restaurant, în timp ce alți 20% o petrec acasă cu persoana iubită. De plimbările în natură se bucură 11% și aproape tot atâția aleg o ieșire în afara orașului.

Sunt și români, însă, care preferă ieșirile în oraș, relaxarea la spa, vizionarea unui film la cinema sau mersul la cumpărături, în timp ce un român din zece spune că nu sărbătorește deloc Valentine’s Day.

62% dintre respondenții la sondaj spun că aleg să ajungă la destinația de Ziua Îndrăgostiților folosind o opțiune de ridesharing sau taxi. Principalul motiv este preocuparea pentru siguranță pentru 45%, mai ales dacă au de gând să consume băuturi alcoolice în timpul întâlnirii. Pe de altă parte, scapă astfel de grija întârzierii la întâlnire (44%), este mai confortabil (36%) și o nici nu-și strică ținuta în aglomerație sau din cauza vremii nefavorabile.

Pe de altă parte, peste 20% consideră că ridesharing-ul le oferă libertate și o cale rapidă de scăpare de la o întâlnire care nu merge bine și 15% spun că e mai ușor să împartă o cursă cu persoana cu care se întâlnesc și astfel să petreacă mai mult timp împreună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...