Valeria Seciu, povestea de iubire: „Eram studenta îndrăgostită moartă de profesorul ei”

Valeria Seciu, una dintre cele mai apreciate actrițe ale României, este cea care alegea să-și trăiască bătrânețea în singurătate după moartea soțului ei, Octavian Cotescu. S-a îndrăgostit de el în perioada studenției, dar îl admira demult. 

Pe 6 septembrie Valeria Seciu,după o viață dedicată teatrului, a urmat drumul răpostaului ei soț, actorul Octavian Cotescu, alături de care a trăit o frumoasă poveste de iubire.

Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată pe scena teatrului Bulandra. Cu toate că se îndrăgostise încă din studenție de profesorul ei, cei doi nu au apărut oficial ca un cuplu decât după absolvire, în 1964, când s-au și căsătorit, potrivit newsweek.ro.

A dat examen la Istorie

„Obişnuiam să merg foarte des la Teatrul Bulandra. Acolo l-am văzut prima oara pe Octav, cu Lucia Sturdza Bulandra, Fory Etterle, Jules Cazaban. Aşa m-am apropiat de teatru, auzindu-l, văzându-l pe Octavian Cotescu. Era o certitudine pentru mine ca voi deveni actriţă.

Am dat de foarte multe ori ocol Institutului, fără să bat la uşă. Întâi am dat examen la Istorie. Chiar de două ori. Pe urmă m-a pregătit Liliana Tomescu. A fost o mare îndrăzneală. I-am dat pur şi simplu un telefon. Şi a fost de o mare generozitate. Ea mi-a dat din fiinţa ei”, a povestit actriţa într-un interviu.

De asemenea, despre povestea lor de iubire Valeria Seciu vorbea cu împlinirea unei femei care a cunoscut adevărata dragoste.

„Eu eram studenta îndrăgostită moartă de profesorul ei. Dar și profesorul o iubea pe studentă. Însă legătura s-a realizat abia dupa absolvire“, detalia Valeria Seciu. Octavian Cotescu s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani. Deși avea doar 46 de ani la acea vreme, Valeria Seciu nu s-a recăsătorit și a ales să se dedice trup și suflet teatrului, iar la vârsta de 75 de ani, s-a retras de pe scenă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...