Valeriu Gheorghiță: La mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare, asistăm la beneficii substanţiale în rândul persoanelor vaccinate

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, spune că asistăm deja la beneficii substanțiale în rândul persoanelor imunizate anti-coronavirus, confirmându-se astfel importanţa vaccinării.

Acesta anunţă că aproape 90% dintre angajaţii din sistemul medical au fost deja imunizaţi cu a doua doză de vaccin, iar cei care nu s-au imunizat încă vor avea prioritate în centrele de vaccinare, fără a se programa în platformă, potrivit news.ro.

„La mai puţin de 2 luni de la debutul campaniei de vaccinare asistăm la beneficii substanţiale în rândul persoanelor vaccinate, se confirmă beneficiile şi importanţa vaccinării ca măsură eficientă, corectă, sigură de revenire la normalitate”, a punctat Gheorghiţă.

Gheorghiţă adaugă faptul că se remarcă o scădere de la aproximativ 500 de cazuri de infectări pe săptămână, la 50 de cazuri pe săptămână, în rândul angajaților din sistemul medical şi social.

Până în prezent, din totalul de peste 650.000 de persoane vaccinate, aproximativ 250.000 de lucrători în sistemul sanitar au fost imunizați împotriva Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...