Valeriu Gheorghiţă, precizări despre testele antigen pentru depistarea Covid-19

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a făcut precizări despre testele antigen pentru depistarea Covid-19, în special în cazul persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală.

Medicul Valeriu Gheorghiță  a explicat că persoanele imunizate, fie prin vaccin sau boală, au o încărcătura virală mai mică, astfel, virusul nu poate fi detectat la testele rapide, inclusiv cele de salivă. De aceea, testele PCR rămân cele mai eficiente instrumente pentru detectarea formelor de coronavirus.

„La persoanele care au un grad de imunitate, pentru că au fost vaccinate sau au trecut prin boală anterior, încărcătura virală este mai redusă, atunci probabilitatea ca un test rapid antigen să iasă pozitiv este un pic mai mică decât la persoanele care sunt nevaccinate. Atunci este evident că testele «gold standard» acum sunt testele PCR”, a precizat medicul Gheorghiță sâmbătă, la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...