Apele Române devalizate de UDMR, cu girul PSD, pentru UDMR

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a pregătit câteva mutări surprinzătoare prin care vrea să-și continue opera de devalizare a Administrației Naționale Apele Române.

”Bordelul” lui Dume de la Oradea s-a mutat în București

PUTEREA a semnalat la sfârșitul anului trecut că ministrul Barna Tanczos pregătise evaporarea a 35.000.000 de euro de la PNRR prin Administrația Națională Apele Române (ANAR) către mai multe firme din Ungaria (Firmele ungurești susținute și promovate de Barna Tanczos pregătesc prăduirea a 35 milioane de euro prin PNRR de la Apele Române).

Dar ceea ce era mai interesant este faptul că un rol important în tentativa de prăduire a acelor bani l-a avut un personaj extrem de controversat de la Oradea revenit de curând în sediul central al ANAR. Este vorba de directorul SGA Bihor, Dorel Dume (FOTO), fost director al Administrației Bazinale de Apă Crișuri dar și ex-director adjunct ANAR (https://www.ebihoreanul.ro/stiri/bordelul-lui-dume-directorul-administratiei-bazinale-de-apa-crisuri-a-umplut-institutia-cu-neamuri-favorite-si-clientela-politica-152249.html).

Dorel Dume (Foto: Bihoreanul)

La ora actuală, Dorel Dume, fost consilier județean PSD la Bihor, este consilier la ANAR și, din această postură, împreună cu directorul general adjunct Laszlo Barabaș, au vrut să direcționeze cei 35.000.000 de euro către ABA Crișuri pentru firme din Ungaria. Mai nou, Barna Tanczos, consiliat de Laszlo Barabaș, a pregătit câteva mutări pentru înscăunarea pericolului public Dorel Dume.

De fapt, au existat informații că Dume nu este străin de arestarea de către DNA a fostului director al ANAR, Victor Sandu, pentru o șpagă de 1.000.000 de euro de la niște firme care au executat lucrări de înlăturare a calamităților în județul Bihor (https://www.ebihoreanul.ro/stiri/spaga-de-1-milion-de-euro-fostul-director-psd-ist-al-apelor-romane-retinut-pentru-ca-a-luat-mita-pentru-lucrari-in-bihor-pe-vremea-in-care-era-secondat-de-dume-158020.html).

Dorel Dume, noua ”săgeată” a lui Barna Tanczos de la ”Apele Române”

În cursul săptămânii trecute, la sediul central al ANAR a fost o agitație incredibilă, dar mai ales extrem de dubioasă. S-au modificat documente, s-a rectificat anumite acte și dispoziții, s-au șters anumite dispoziții și decizii. Toate aceste mișcări s-au făcut la recomandarea lui Barna Tanczos, Laszlo Barabaș și a consilierului Dorel Dume.

De ce? Pentru că ministrul Barna Tanczos vrea să înființeze un al treilea post de director general adjunct pentru pe Dorel Dume, fapt pentru care deja ANAR a pregătit achiziționare pentru acesta a unui telefon de 7.500 de lei. La rândul său, Dorel Dume vrea să-și aducă o apropiata de a sa de la ABA Crișuri la conducerea Direcției de Resurse Umane de la ANAR, adică în locul Iuliei Damian.

În schimb, tandemul Barabaș-Dume vor să-l cocoațe în fruntea Inspecției Apelor pe controversatul Silviu Boțone cel care a plecat pe ușa din dos de la ANAR, dar deh e tovarăș cu… Barabaș. De fapt, Dorel Dume este săgeata UDMR, dacă ținem cont de faptul că acesta a ținut pe vremea guvernării Dragnea locul cald la ABA Crișuri pentru Pasztor Sandor, apropiatul lui Barna Tanczos, în prezent director la… ABA Crișuri.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...