VANDALISM: Un simpatizant AUR a desenat svastica pe steagul Uniunii Europene la protestul de marți. Ce riscă protestatarul

Aproximativ 1.500 de membri și simpatizanți AUR au participat, marți, la protestul organizat și anunțat de liderii partidului. Protestul împotriva certificatului COVID de la Parlament a culminat cu un moment de vandalism în care câteva sute de protestari au intrat în curtea Parlamentului. O fotografie însă surprinde un moment de derapaj grav, în care un protestatar desenează o svastica pe drapelul Uniunii Europene.

14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. Un moment șocant al protestului îl surprinde pe un protestatar care desenează o svastică pe un steag al UE în timp ce sute de oameni asaltează intrarea Parlamentului României.

SURSĂ POZĂ: Profimedia

Promovarea în spațiul public a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidența Legii nr. 217/2015, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii”.

Potrivit legii, în România, utilizarea în public a simbolurilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

1 COMENTARIU

  1. PĂI ce, UE nu e organizație de tip nazzist? Codul de la Nürnberg din 1946 care, printre altele, interzice efectuarea de experimente asupra populației, cu atât mai puțin stabilirea ei într-un mod obligatoriu. Vaxxinul anti-guvid 19 nu este experimental până în dec 2023?! ESTEEEEEE…. că scrie pe prospectul tuturor Pfizer, Moderna, J&j etc. Nu este obligatoriu….. ESTEEEEEE……
    Codul de la Nürnberg, care a declarat că sunt necesare consimțământul voluntar explicit al pacienților pentru experimentarea umană, a fost elaborat la 9 august 1947. La 20 august 1947, judecătorii au pronunțat verdictul împotriva lui Karl Brandt și a altor 22. Verdictul a reiterat punctele memorandumului și, ca răspuns la consilierii medici experți pentru acuzare, a revizuit cele șase puncte inițiale la zece. Cele zece puncte au devenit cunoscute sub numele de „Codul de la Nürnberg”, care include principii precum consimțământul informat și absența constrângerii ; experimentare științifică formulată corespunzător ; și beneficie față de participanții la experiment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole