Vânzările de mașini au scăzut cu 20% în februarie. Piața auto pare a nu-și reveni după șocul provocat de pandemie

Vânzările europene de mașini noi au scăzut cu 20% în februarie, piața auto fiind în continuare afectată de blocajele provocate de pandemia de coronavirus și a incertitudinii aferente în Europa. Înmatriculările totale de pe piețele UE, AELS și Marea Britanie au fost de 850.170, arată datele asociației producătorilor auto, ACEA.

Rezultatul a fost cel mai slab februarie pentru piața auto din ultimii opt ani. Volvo și Smart au fost singurele mărci cu câștiguri de volum, vânzările Volvo crescând cu 1,4%, iar cele ale Smart au crescut cu 64%. Vânzările grupului Volkswagen au scăzut cu 19%, cu Seat cu 24%, marca VW cu 22%, Audi cu 16%, Skoda cu 14% și Porsche cu 7,2%.

Stellantis, care deține mărcile PSA Group și Fiat Chrysler, a scăzut cu 22%. Mărcile Fiat și Opel și-au văzut vânzările scăzând cu 28%. Volumul Citroen a scăzut cu 23%, iar Peugeot a scăzut cu 12%. Înmatriculările mașinilor DS au scăzut cu 47%, iar Alfa Romeo a scăzut cu 44%. Declinul Jeep a fost modest de 5,3%.

Grupul Renault a raportat o scădere de 29 la sută, cu marca Renault în scădere cu 35 la sută și Dacia în scădere cu 14 la sută. Înmatriculările Nissan au scăzut cu 35%, iar vânzările Ford au scăzut cu 23%. Volumul Hyundai a scăzut, de asemenea, cu 23%, în timp ce marca sora Kia a văzut înregistrările sale scăzând cu 15%. De asemenea, vânzările mărcii Toyota au scăzut cu 11%.

Înmatriculările Mercedes-Benz au scăzut cu 23%, volumul mărcii BMW a scăzut cu 14%, iar Lexus a scăzut cu 31%. În primele două luni ale anului, vânzările auto europene au scăzut cu 23%, până la 1,69 milioane.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Ce se va întâmpla cu electrocasnicele Arctic, odată cu noile modificări....

Cel mai mare producător român de electrocasnice, Arctic, își schimbă numele la aproape șase decenii de la înființare, în urma modificărilor de acționariat. De acum,...
Delirul lui Cîrstoiu: Toma de la Buzău m-a învățat metoda Maradona

Delirul lui Cîrstoiu: Toma de la Buzău a aplicat metoda Maradona

Într-un moment de confuzie și delir, Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, a făcut o declarație șocantă pe...