Vânzările globale de PC-uri au crescut cu aproape 13% în trimestrul al treilea al anului

Vânzările de computere au crescut anul acesta pe fondul pandemiei care a obligat mulți oameni să lucreze de acasă și a mutat multe școli online.

În al treilea trimestru al anului, piața globală de PC-uri a crescut cu 12,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform companiei de cercetare Canalys, cea mai mare din ultimii zece ani. Vânzările au totalizat 79,2 milioane unități.

Cele mai bine vândute au fost laptopurile, care au ajuns la 64 milioane de unităţi livrate. În timp ce laptopurile au crescut cu 28,3%, desktop-urile au mers în direcţia opusă, scăzând cu 26%.

Cele mai mari creşteri le-au avut Acer şi Apple, companii care ocupă locurile 5 şi 4 în piaţă. Acer a crescut cu 15% după ce a livrat 5,6 milioane de unităţi, iar Apple, care a livrat 6,3 milioane unităţi, a crescut cu 13,2%.

Lupta pentru poziţia de lider a pieţei se dă în continuare între Lenovo şi HP, cu un uşor avantaj pentru Lenovo dar cu o creştere puţin mai mare pentru HP. Lenovo a crescut cu 11,4% după ce a livrat 19,2 milioane de unităţi, iar HP a ajuns la 18,6 milioane de unităţi, crescând cu 11,9%.

Din top 5, singurul producător care a scăzut a fost Dell. Al treilea jucător al pieţei a scăzut cu 0,5%, după ce a livrat 11,9 milioane de unităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...