Vaping la copii. Un fenomen care îi îngrijorează pe medici

În Marea Britanie, copiii sunt expuși riscului de vaping și ar trebui protejați de produsele ilegale și nereglementate, care conțin niveluri ridicate de nicotină, avertizează medicii, transmite BBC.

În prezent, piețele sunt invadate de aceste produse nesigure, de unică folosință, destinate copiilor. Aceste produse sunt colorate, cu diferite arome și sunt din ce în ce mai folosite de adolescenți.

Unii profesori spun că vaping-ul devine o problemă în școlile secundare.

Un sondaj recent realizat de organizația de caritate pentru sănătate ASH sugerează că aproape o treime dintre tinerii cu vârste de 16 și 17 ani au avut asemenea experiențe, iar 14% au în prezent acest viciu. Dintre tinerii cu vârste între 11 și 17 ani, 7% consumă aceste produse, în creștere de la 4%, în 2020.

„Vaping-ul este departe de a fi lipsit de riscuri și poate crea dependență”, avertizeaz dr. Max Davie, de la Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătatea Copilului, citat de BBC.

„Trebuie să facem eforturi pentru a opri copiii și tinerii să utilizeze aceste produse”. Pentru că aceste produse  conțin nicotină, substanță care creează dependența de fumat, și pentru că multe dintre ele sunt introduse ilegal pe piața din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...