Gheorghiță: Varianta Delta va deveni dominantă în România săptămâna viitoare

Infectările au explodat în ultima lună și specialiștii avertizează că suntem foarte aproape de valul patru al pandemiei de coronavirus.

În acest context, șeful campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiță, susține că autoritățile se așteaptă, în continuare, la creșteri ale numărului de cazuri de infectare cu Covid-19. Acesta adaugă că în mai puțin de o săptămână, varianta Delta ar putea deveni dominantă în țara noastră.

„Este greu de spus care va fi amploarea valului 4. Ne uităm la datele raportate zilnic și anume că suntem pe o creștere importantă a numărului de cazuri. Ieri am avut peste 1300 de cazuri noi de infectare. Ne așteptăm ca zilele următoare numărul acesta să fie în creștere, ca urmare a faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în România.

Raportul transmis de INSP ne arată că în 44 % din cazurile cu varinata Delta de pe teritoriul României nu există un context epidemiologic particular, și anume călătorie în afara țării sau contact cu persoane cunoscute cu varianta Delta, ceea ce denotă o transmitere comunitare și o dobândire a acestei infecții pe teritoriul României. Săptămâna viitoare va depăși 50%, fapt pentru care vom pute spune că varianta Delta a devenit dominantă și în România”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, potrivit Realitatea.

Dacă ne-am raporta așa, ar fi un eșec al întregii societăți. Eu, alături de colegi, am făcut tot ceea ce se putea din punct de vedere logistic, organizatori, să oferim oamenilor cât mai multe modalități să se vaccineze în cât mai multe locații, după un mecanism foarte simplu”, a adăugat șeful CNCAV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...