Vasile Dâncu: „Întotdeauna se termină banii când este vorba de profesori”

Președintele Consiliului Național al PSD spune că speră ca, de data aceasta, sindicatele să nu mai renunțe la revendicări.

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, a declarat că se așteaptă ca de data aceasta sindicatele din educație să nu mai cedeze și ”va trebui ca Guvernul să reprioritizeze”.

Senatorul PSD Vasile Dâncu consideră că se vor găsi ”cu siguranță” bani, dar ”nu se va putea ajunge la un nivel satisfăcător de salarizare pentru profesor chiar după această criză, chiar după negocieri”.

Din declarațiile făcute la TVR, reiese că Vasile Dâncu a fost implicat în scrierea programului de guvernare al executivului Marcel Ciolacu ce urmează să preia conducerea Palatului Victoria, inclusiv pe capitolul Educație, arată edupedu.ro.

”Întotdeauna se termină banii când este vorba de profesori. Dar nu se poate să fie atât de mare diferența între salariul unui procuror, de exemplu – care are de patru ori salariul mai mare decât un profesor – și salariul oamenilor care formează până la urmă societatea și care construiesc viitorul României”, a afirmat Vasile Dâncu.

Potrivit acestuia, protestele din educație reprezintă ”o criză reală, nu este o criză inventată de sindicate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Ioana Timofte, nepoata fostului șef SRI, lider de grup infracțional. A...

Mai mulţi angajaţi ISCIR ar fi făcut peste 400 de achiziţii fictive în numele companiei, însușindu-şi banii. ”La data de 24 mai a.c., poliţiştii Direcţiei...