Vasile Dâncu – atac din librărie! (FOTO)

Vasile Dâncu, ministrul Apărării, a lansat un atac neobișnuit la adresa detractorilor săi, pe Facebook, din interiorul unei librării din Bruxelles!

Ministrul Apărării a folosit cuvinte grele, cu substrat și nu a dat nume. Desigur, prin afirmațiile sale, a lăsat loc voit la speculații.

În ce context s-a aflat ministrul Dîncu la Bruxelles? Vineri, la Bruxelles, alături de ministrul apărării din Polonia, Mariusz Błaszczak, a co-prezidat reuniunea în format București 9 (B9), organizată în marja Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, având ca invitați pe Secretarul american al apărării și Secretarul General NATO Jens Stoltenberg.

Vasile Dâncu – atac din librărie!

Pe scurt, ministrul Apărării afirmă, într-o postare pe Facebook, că a ajuns, în orele rămase libere până la îmbarcarea în avion, la întoarcerea în România, la librăria Filigranes din Bruxelles, unde „nu se aude vocea idioţilor”.

Postarea vine în contextul în care la București se întețesc zvonurile legate de o schimbare a sa din funcția de ministru al Apărării, după ce Dâncu a declarat, înainte de a pleca la ministeriala NATO de la Bruxelles, că „singura şansă a păcii (pentru Ucraina) poate să fie negocierea cu Rusia”.

Declarația a fost criticată atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de premierul Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu.

Vasile Dâncu – atac din librărie! Postarea completă

După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altadată mi-am petrecut multe ore și zile: libraria Filigranes. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevarată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici racnetele prostilor și nici soaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.
De aici îți poti lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Iti dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din carti ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niste amărâte de coperti de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar in care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.
Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetatenie aici, nici statut de refugiat” scrie Dâncu pe pagina sa personală de Facebook.

În fine, prietenii tăcuţi din rafturi niciodată nu trădează şi nu mint. Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului şi tăcerii!”, încheie într-o apoteoză a metaforei Vasile Dâncu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedent
Articolul următor

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...