Vasile Petrariu, Sindicatul STB: Nu noi am organizat greva. A fost ceva spontan. Oamenii au vrut să oprească lucrul

Peste 80% din salariaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă conflictul spontan de muncă şi nu se lasă pradă ameninţărilor conducerii, a declarat, duminică, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu, într-o conferinţă de presă organizată la Autobaza Titan.

„Peste 80% din numărul de salariaţi care ar fi trebuit să lucreze astăzi continuă conflictul spontan care a izbucnit acum câteva zile. (…) Atitudinea celor pe care îi avem în spatele meu aici (sute de angajaţi ai STB, n.r.) este foarte clară, îşi asumă toate riscurile şi nu se lasă pradă ameninţărilor”, a afirmat Vasile Petrariu, citat de Agerpres.

Liderul celui mai mare sindicat din STB a subliniat că doar demisia directorului general Adrian Criţ ar duce la încetarea conflictului de muncă.

Demisia directorului general al STB, Adrian Criț, nu e singura problemă

„Demisia (directorului general al STB, n.r.) ar fi singurul lucru care ar aplana conflictul, în secunda doi, lucru pe care văd că nu vrea să-l facă, şi cei care îl susţin au nişte interese în joc. (…) Nu poate să existe o cale de dialog cu acest om, care nu se ţine de cuvânt, care minte. Nu ai cum să discuţi cu un om care te acuză fără să aibă vreo dovadă. (…) Conducerea, prin ameninţările, injuriile pe care ni le-au adus şi în felul acesta au încercat să-i destabilizeze pe cei care în acest moment sunt în conflict spontan de muncă, ei cred că în acest fel rezolvă conflictul. Nu cred că asta este soluţia, soluţia este dialogul şi să se aplece asupra problemelor, pentru că o altă problemă foarte importantă este tocmai refuzul directorului general de a negocia un nou contract colectiv de muncă”, a menţionat Vasile Petrariu.

Vasile Petrariu spune că sindicatul nu a organizat greva

Preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti a susţinut că greva angajaţilor STB nu a fost organizată de organizaţia sindicală.

„Nu a fost o grevă organizată de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, a fost un conflict spontan, o oprire voluntară a lucrului. Noi le-am spus oamenilor de nenumărate ori (să nu oprească lucrul, n.r.), încă de acum două luni de zile – oamenii au vrut să oprească lucrul, luând exemplul celor din ţară, şi noi le-am spus foarte clar că noi avem un parcurs legal, noi trebuie să respectăm legea dialogului social, le-am spus să aibă răbdare, că noi suntem în dialog şi am făcut adrese către conducere”, a precizat Vasile Petrariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...