Vasili Hamutovski și-a aflat sentința după ce a fost arestat în septembrie

Fostul portar Vasili Hamutovski (44 de ani), care a fost legitimat la Steaua București și la Petrolul, și-a aflat sentința după ce a fost arestat la finalul lunii septembrie în țara natală, Belarus.

Hamutovski fusese reținut pentru că a participat la mitinguri împotriva regimului de la Minsk, condus de Aleksandr Lukashenko. Acesta a fost condamnat la doi ani de ”pedeapsă chimică”, așa cum este numită în Rusia sau în Belarus, scrie Tribuna.com.

Concret, ”pedeapsa chimică” presupune executarea sentinței într-un alt spațiu decât o închisoare convențională, dar și muncă în folosul comunității. Hamutovski își va executa pedeapsa la domiciliu, sub atenta supraveghere a autorităților locale. De altfel fostul sportiv a petrecut două săptămâni în arest.

„Chimie” înseamnă executarea unei pedepse cu restricție de libertate într-o instituție de corecție de tip deschis. Expresia a apărut în URSS în perioada postbelică, atunci când munca condamnaților a început să fie utilizată activ în construcții și industriile dăunătoare (inclusiv întreprinderile chimice). Belarus are 29 de unități corecționale de tip deschis, sau „facilități chimice”, scrie svaboda.org.

Fostul portar al naționalei din Belarus a fost recunoscut drept prizonier politic. Hamutovski a revenit în august în Belarus pentru a fi supus unei operații la genunchi, iar acum se afla în proces de recuperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...