Vaslui este „Capitala Tineretului din România” în 2025

Titlul de „Capitală Tineretului din România” a fost adjudecat de municipiul Vaslui, care a concurat cu municipiul Slobozia, din județul Ialomița, într-un concurs de concepte a cărui gală a avut loc la Târgu Jiu.

În fiecare an, un oraș din România este desemnat „Capitală Tineretului din România”, în urma unui concurs de concepte susținute de un program, inițiat de Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și BCR. Gala concursului a avut loc în weekend la Târgu Jiu.

De această dată pentru titlu s-au luptat orașele Vaslui și Slobozia. A câștigat municipiul Vaslui. „Astăzi, pier toate diferenţele dintre noi, se sting şi fricile de zi cu zi, dispar şi supărările şi noi, românii, ne amintim mereu să râdem la final, în cele mai grele condiţii. (…) De mâine, revenim la treabă. Titlul de Capitală e primul pas al unui plan cu mult mai mare decât am visat vreodată oricare dintre noi”, au transmis tinerii care au susţinut candidatura municipiului Vaslui.

Activităţile din cadrul acestui proiect se vor derula sub sloganul „întinerEŞTI”. Reprezentanţii Primăriei Vaslui au anunţat că susţin proiectul şi vor oferi tot sprijinul necesar în desfăşurarea activităţilor culturale, artistice şi civice care urmează să aibă loc. Titlul obținut de echipa de tineri vasluieni care au făcut psibilă proiectului nu înseamnă doar sprijin din partea primăriei municipiului ci și un premiu de 50.000 de euro din partea BCR. Mai mult, obținerea acestui titlu onorific presupune oportunități în atragerea de surse de finanțare din surse publice și private, iar deținătorul titlului va putea găzdui diferite evenimente cultural artistice cu rang național.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole