Vatican: Papa Francisc este la Spitalul Gemelli pentru examene medicale

Potrivit mai multor agenții italiene, papa Francisc este, în prezent, la Spitalul Gemelli pentru examene medicale de control.

Potrivit Vaticanului, care a comunicat informații cotidianului italian La Republica, vizita suveranului pontif  la acest spital a fost ”programată”.

Este de menționat că, la sfârșitul lunii martie, suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani, a fost internat  pentru câteva zile în același spital pentru o infecție respiratorie.

În data de 26 mai, suveranul a fost spitalizat din nou din cauza unei stări febrile.

În urmă cu două săptămâni, papa Francisc spunea, în cadrul unui interviu la televiziunea  spaniolă Telemundo, că această pneumonie a fost tratată la timp. Dacă mai întârziam câteva ore, aceasta ar fi putut fi mai gravă, preciza suveranul.

Se știe că, din cauza durerilor la genunchi, el este nevoit să se deplaseze în fotoliul rulant sau cu ajutorul unui baston. Dar și despre aceste dureri, suveranul a mai precizat că este ”mult mai bine”, dar că ”unele zile sunt mai dureroase ca altele, ca azi, dar asta face parte din recuperare”.

În ultima perioadă, starea de sănătate a suveranului, ales în scaunul papal în 2013, alimentează multe speculații vizând chiar o eventuală renunțare la această înaltă misiune.

De altfel, papa a declarat în mai multe rânduri că ia în calcul să demisioneze –  ca predecesorul său Benedict al XVI-lea, decedat în decembrie anul trecut -, dacă starea sa de sănătate o va impune. Totuși, tot el susținea recent că deocamdată demisia sa nu este un subiect de actualitate.

Papa Francisc este așteptat de credincioși veniți din toată lumea ca, în fiecare miercuri, la auidiența generală săptămânală din Piața Sfântul Petru din Roma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...