Vecinii tăi au plante frumoase și tu nu? Cinci sfaturi ca să ai flori perfecte pe balcon

Este o perioadă în care, deși este vară, nu toată lumea se află în concediu, unii mai și muncesc, încă de acasă. Și cum munca de acasă presupune, în afara atenției profesionale și o mai mare atenție la ceea ce te înconjoară la domiciliu, poate ai observat că vecinii tăi au niște flori superbe pe balcon!

Ceea ce tu nu ai. Din neglijență sau din cauză că acum lucrezi de acasă și atenția la propriul apartament e mai mare? Nici nu mai contează. Contează faptul că și tu poți avea plante frumoase, care să îți înfrumusețeze zilele în care lucrezi de acasă și nu numai.

În primul rând, dacă plantele tale de pe balcon nu arată prea bine e clar că nu au rezerve de apă disponibile. Așadar, pentru ca acestea să înflorească, trebuie sa te asiguri că solul nu se usucă. Cu toate acestea, evită apa in exces. Nu uita să păstrezi un ritm regulat pentru udare.

În al doilea rând, nu strică să ai ghivece mai mari. Așa plantele tale se vor dezvolta corect, vor avea mai mult „spațiu de desfășurare” și vor reține mai mult din apa pe care le-o oferi (chiar și atunci când uiți să le uzi!).

În al treilea rând nu ar strica să optezi pentru plante cu flori mari si înflorire îndelungată  Tot potrivit specialiștilor, dacă faci această alegere te bucuri de ele mai mult timp. Ideea este că să le oferi o întreținere regulată  pentru a menține un balcon verde și colorat continuu, din primăvară până în toamnă.

În al patrulea rând se spune că ar fi bine să ai flori cu diferite perioade de înflorire. Astfel nu vei avea nicio pauză în aspectul înflorit al balconului tău.

Și sfatul numărul cinci: Designerii floarli consideră că rin urmare, designerul considereă că nu strică o investiție în trandafiri și leandri. Ori mușcate și petunii. Ba chair și un lămâi! Da, s-ar putea să te coste cam piperat, dar toate aceste plante nu sunt extrem de pretențioase, rezistă la zile toride destul de bine și sunt destul de spectaculoase – fie că e mare ori mic balconul.

Astfel vei avea un superbalcon prin a cărui frumusețe florală îți vei depăși toți vecinii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...