”Vedeta” Târgului de Turism de la New York, școlită în era Boc, a ajuns consilier la Salrom

Societatea Națională a Sării SA-Salrom a devenit jucăria preferată a ministrului Florin Spătaru, iar omul său impus de el în fruntea acestei societăți a făcut o serie de numiri pe criteriu clientelar și nicidecum profesional.

Consilier controversat la directorul Salrom care s-a propus și votat… director general

Dan-Constantin Dobrea, din Galați, adică de unde provine ministrul Florin Spătaru, este în continuare director general interimar la Salrom pentru încă două luni, după ce în 15 februarie 2022, el se propusese și tot el se votase în Consiliul de Administrație pentru ocuparea acestei funcții.

Dar ca orice vătaf care se respectă, Dan-Constantin Dobrea și-a tras recent un consilier extrem de controversat care recent a fost în centru unui scandal de mediatizat. Este vorba despre Radu Ancuța, cel care a fost șeful oficiului Consular de la New York și s-a ”remarcat” în fotografie postată de Consulatul României la New York devenită virală cu ocazia Târgului de Turism de la New York, unde standul țării noastre a fost decorat cu poze în format A4 pe un fundal negru (vezi FOTO).

​Călin Radu Ancuța,care apare în centrul fotografiei și era șeful oficiului Consular de la New York. Trebuie precizat că Radu Ancuța a fost angajat în MAE din sursă externă. În timpul Guvernării Boc, el a fost secretar de stat în MAE, după ce anterior condusese Agenţia Naţională de Control al Exporturilor, desființată ulterior.

Ancuța fusese înainte director executiv al Direcţiei de Integrare Europeană din Primăria Capitalei, în perioada în care Primăria municipiului Bucureşti era condusă de Adriean Videanu (PDL). După alegerile locale din 2008, Ancuţa a avut un conflict cu noul primar general, Sorin Oprescu, acesta suspendându-l din funcţie pe motiv că nu i-a transmis anumite informaţii.

Călin Radu Ancuţa a contestat însă sancţiunea în instanţă şi a câştigat procesul. Ulterior, el a părăsit Primăria Capitalei şi a fost angajat în postul de consilier personal al secretarului de stat din Ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu (PDL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...