Veneția nu va fi pe lista Patrimoniului mondial ca zonă de pericol

Veneția și laguna nu vor fi adăugate pe lista patrimoniului mondial aflate în pericol, potrivit unei decizii anunțate de Comitetul Patrimoniului Mondial de la Riad.

Comitetul a luat decizia de a nu include Veneţia pe lista patrimoniului mondial în pericol„, a anunţat UNESCO.

În 2024, taxa pentru vizitatorii străini, plătită online, va fi introdusă pentru 30 de zile, în special în perioadele turistice tradiționale, cum ar fi weekend-urile de primăvară și vară. Calendarul pentru zilele relevante va fi publicat la o dată ulterioară. Persoanele cu vârsta sub 14 ani și turiștii care stau cel puțin o noapte sunt scutiți de această taxă.

Veneţia este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume. În perioada de vârf, 100.000 de turişti dorm la Veneţia, pe lângă zeci de mii de vizitatori zilnici, în condiţiile în care în centrul oraşului trăiesc doar aproximativ 50.000 de veneţieni, iar numărul acestora continuă să scadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...