Venezuela a primit primul lot de vaccin rusesc, Sputnik V

Venezuela a primit un prim lot din vaccinul rusesc anticoronavirus Sputnik V a sosit sâmbătă pe Aeroportul Internaţional din Maiquetia, care deserveşte Caracas, la bordul unui avion care a decolat din Moscova al companiei de stat venezuelene Conviasa, transmite EFE.

Lotul face parte din contractul de 10 milioane de doze încheiat între Venezuela şi Rusia.

Avionul a aterizat în țara sudamericană în jurul orei locale 14:00 (18:00 GMT), potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat din Venezuela, VTV.

După cum a declarat marţi preşedintele Nicolas Maduro, primul lot conţine 100.000 de doze din vaccinul rusesc. De altfel, Rusia e unul dintre puținii susținători ai regimului Maduro, care a rezistat, până acum, la toate încercările de a fi detronat.

Venezuela e una dintre țările cu cele mai mari rezerve de petrol, dar e în recesiune de şapte ani pe fondul scăderii cotațiilor la petrol din 2014 și după izolarea și sancționarea regimului de la Caracas. Bolivarul, moneda națională, s-a depreciat accentuat.

Președintele Nicolas Maduro susţine că de vină pentru problemele economice ale Venezuelei este embargoul petrolier impus de SUA. Petrolul este responsabil pentru 96% din veniturile Venezuelei, însă în prezent ţara sud-americană mai produce doar 900.000 de barili de ţiţei pe zi, comparativ cu un vârf de 3,2 milioane barili pe zi în urmă cu un deceniu, când cotațiile erau peste 100 de dolari pe baril.

Țara a încheiat 2020 cu o inflație de circa 300%, după ce în 2019, a fost peste 9.000%, iar în 2018 a atins cota de 130.000%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...