Vești bune pentru crescătorii de animale: Marocul vrea să importe ovine din România

Marocul ar putea să devină în curând o nouă destinație pentru exporturile românești de ovine. Discuțiile au demarat deja între cele două părți, urmează să fie agreat modelul de certificat sanitar veterinar, după care este așteptată o delegație formată din oameni de afaceri și oficiali guvernamentali din Maroc în România.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut vineri, 5 mai, o întâlnire în format videoconferință cu Mohamed Sadiki, ministrul agriculturii, pescuitului maritim, dezvoltării rurale, apelor și pădurilor din Regatul Marocului.   

”Tema întrevederii a vizat nevoia Marocului de a importa ovine și întărirea relațiilor de cooperare dintre cele două țări. În acest sens, se lucrează la întocmirea unui Memorandum de înțelegere între cele două state pe subiecte legate de comerț exterior”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Petre Daea a precizat că o mare parte din activitatea fermelor românești poate reprezenta un exemplu de bună practică în domeniul zootehnic la nivel european. Totodată, el a dat asigurări că țara noastră acordă o importanță deosebită regulilor de export privind bunăstarea animalelor în timpul transportului.

”România este al doilea stat ca efectiv de ovine în Uniunea Europeană și MADR urmărește creșterea acestuia, pentru a putea valorifica resursele pe care țara noastră le are, iar din acest punct de vedere statul folosește toate instrumentele disponibile pentru a dezvolta sectorul și a sprijini crescătorii de ovine să-și valorifice produsele obținute în fermele pe care le au în diferite zone ale țării”, se mai precizează în comunicat.

Cei doi omologi au convenit ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile pentru agrearea modelului de certificat sanitar veterinar pentru ovine vii de către autoritățile sanitar-veterinare ale celor două state, iar ulterior o delegație formată din oameni de afaceri și oficiali guvernamentali din Maroc va realiza o vizită în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...